bir yemekhane otomatı tarzı program yapmaya uğraşıyorum
programın mantığıda şöyle
1. düzenle butonuna basılır daha sonra valuesi 1 olursa b'ye 1 değerini atmasını sağlanır
2. boş butona basılır yemeğin ismi ve fiyatı girilir yemeğin ismi a değerine fiyatı b değerine atanır
3. değerleri girildikten sonra tekrar basıldığında listbox lara girlen değerler yazılır
sorun listbox larda new line a nasıl geçebilirim
bu arada resimleri tersten yüklemişim üzgünüm
merhaba,
işinize karışmak gibi olmasın, appdesigner kullanmayı değerlendirdiniz mi?
app designer kullanmayı düşündüm hatta ilk onda yapmaya çalıştım fakat guide olanlar app designer da yok app designerda olanlar guide yok böyle saçma bir durum var ortada mağlesef bu yüzden bide app designer daha önce kullanmamıştım işimi zorlaştırır diye gui ile yapmaya çalışıyorum
appdesigner daha güncel ve genel anlamda daha pratik. matlab'ın önerdiği yöntem ve guide yerine geçiyor. ancak yeni olduğu için, genelde guide hakkında bilgi daha çok. guide'a göre bir kaç eksiği kaldı onlar da güncellemelerde kapanır sanıyorum.
appdesigner'da yaparsanız, yardımcı olmaya çalışırım. maalesef guide hakkında bilgim yok.
appdesigner son surumlerde çok güncellendi, gördüğüm kadarıyla 2016b kullanıyorsunuz. 2018a ya da 2018b'ye çıkabilirseniz appdesigner artık sadece üç boyutlu grafik ayrıntılarında falan eksik kalıyor.
kolay gelsin
bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim malesef korsan olduğundan güncelleme yapamıyorum ama 2018'ide yüklemeyi düşünüyorum bu arada sormam gereken birşey var kod sistemi gui ile benzermi yoksa çok farklı bir kod sistemi mi var yani guide kullanılan get,set gibi kodlar app designerda da geçerlimi yoksa değilmi
Benzer kaynaklardan 2018'i de bulabilirsiniz. İsterseniz siz e-postanızı yazın, maalesef yazdıktan sonra silemiyoruz burada. Soruları da buradan sorarsanız herkese faydamız olur.
Guide'ı en son 2015'te basit bir şey için kullandım, pek hatırlamıyorum. set, get falan yok appdesigner da. daha obje merkezli, daha temiz kodlari var. c# bir label'ın değerini değiştirmek için
app.Label1.Text='Yazi';
gibi satırlar yazıyorsunuz. Tüm uygulamada geçerli fonksiyonlar, değişkenler kullanabiliyorsunuz, appdesigner uygulaması bir class olarak oluşturulduğu için. (guide'da bir fonksiyondan diğerine veri aktarmak cok pratik değildi diye hatırlıyorum).
"c# bir label’ın değerini değiştirmek için" baştaki "c#" gereksiz. appdesigner'ın visual studio'da gui uygulama gelistirmeye benzer oldugundan bahsedecektim.